Katre’den konsept albüm!

Katre - Encounters

Katre’nin ilk stüdyo albümü Encounters, kulaklarınızın huzuruna çıkmaya hazırlanıyor.

Katre’nin ilk albümü Encounters (Karşılaşmalar), müzikal anlamda sesin devamlılığını temel alan, içerik olarak da bunu varoluş konsepti ile destekleyen bir konuyu işliyor. Hipotezimizin yolu sesin devamlılığını perdesiz gitar ve ebow kullanımı ile pratiğe dökmekten geçiyor. Bunu yaparken büyüdüğümüz toprakların bize kattığı doğu armonilerini batı müziğindeki melodilerle birleştiriyoruz.

Müzikal yöndeki bu yaklaşımı tematik olarak varoluş fikri ile destekledik. Bir canlının oluşumundan dünyaya gelişine ve ardından gelişip çevresiyle iletişim kurmaya başladığı zamana kadarki etaplar bize ilham verdi. Albümde ‘Varoluş’ (Existence) ve ‘Varolmak’ (Existing) adlı iki üst kavram ve bölüm ile bu süreçleri anlatmaya çalıştık. ‘Karşılaşmalar’ adını ise ‘birbiriyle ilgisiz detaylar hayatımızı anlamlandırıyor’ diyen Ercan Kesal’dan ilham alarak seçtik ve şarkıları Erkan Oğur’un “Neşeli müzikler besteleyemiyorum, ne yaparsam yapayım insan olmanın hüznü çıkıyor ortaya. Biz sizi eğlendiremeyiz, sadece eyleriz…” savı ile yoğurduk.

Bütün şarkıları enstrümental olan ve Hasan Koç tarafından bestelenen albüm, aşağıdaki şarkılardan oluşuyor:

Track 1: (Existence I) – Underwater World ( Konuk sanatçı: Erkan Oğur)

Track 2: (Existence II) – Mettle

Track 3: (Existence III) – The Breath Part I

Track 4: (Existence IV) – The Breath Part II

Track 5: (Existing I) – Bond

Track 6: (Existing II) – It is All New

Track 7: (Existing III) – Blurry Paths

Track 8: (Existing IV) – Heaviest Leaves

Gitarlar, Rostock (Almanya)’daki 24/7; Davullar ise İstanbul’da Ozan Demir Stüdyoları’nda kaydedildi. Grafik çalışmaları Bosna Hersekli Stüdyo DOT tarafından düzenlenirken, mastering Enrico Wolf tarafından yapıldı. Albümün ilk şarkısı Existence I – Underwater World’e Erkan Oğur, eşsiz perdesiz gitarı ve e-bow’u ile eşlik etti.