Radyo Ses – Podcast 32

Podcast 32

Uzun bir aradan sonra tekrar ruhlarınıza konuk olduğumuz 32. yayını indirmek için buraya tıklayın. Eğer yayınların otomatik olarak indirilmesini istiyorsanız, cihazınızın podcast oynatıcısından ‘Radyo Ses’ yayınına abone olmanız gerekmektedir. Nasıl yapılacağını anlatan ufak bir yazı şurada.

Peki neler oldu 32. yayında?

Öncelikle şunu söylememiz gerekir ki, ayrı kaldığımız süreç boyunca yaşanan en önemli gelişme Ankara’daki barışçıl gösteriye yapılan saldırı idi. 32. yayındaki Sükûnet bölümünü bu saldırının mağdurlarına adamış ve Porcupine Tree, Blackfield, Akın Eldes ve Nomads’e yer vermiştik.

Yayının odağı Fransa’dan Klone adlı grup idi. 1999 yılında kurulan grup, sonuncusu bu sene olmak üzere 5 full albüm çıkarmıştı ve biz 2012 albümleri olan The Dreamer’s Hideaway’e yoğunlaşmıştık.

 

 

Klone’un Fransız çağdaşlarıyla, özellikle de Gojira ile paralellikler taşıdığını söylemek mümkün. İşin ilginç tarafı, Gojira vokalistinin bundan 5 sene önce söylediği ‘Klone’un mükemmele ulaşmak için birkaç senesi var’ cümlesinin, bana göre 2012 albümü ile gerçekleşmiş olması.

Klone’un hemen ardından daha önce 17. yayında da yer verdiğimiz, Toronto Kanada’dan bir djent grubu olan Intervals gelmişti. AVW adlı enstrümental albümden The Self Surrendered adlı parçaya yer vermiş, akabinde ABD çıkışlı The Contortionist‘ten biri girizgâz niteliğinde iki şarkı çalmıştık.

Yayının devamında katilini çok iyi bildiğimiz Ankara’daki haince saldırının mağdurlarını anmak maksadıyla 20 dakika kadar ‘Sükûnet’ demiş, Porcupine Tree, Blackfield, Akın Eldes ve Nomads’den ayrılık ve yas şarkıları dinlemiştik.

Sükûnetten sonra ise yayını, sesini yakından tanıdığınızı tahmin ettiğim Ashe O’Hara’nın lideri olduğu Voices From the Fuselage ve yayın odağı Klone‘dan melodik şarkılarla bitirmiştik.

32. yayını indirmek için buraya, geçmiş ve gelecek programları cihazlarınıza otomatik olarak indirmek için ise şuraya tıklayın.

Maksadı güncel, bağımsız, tanınırlığı az grupları sizlerle paylaşmak ve hayat koşuşturmacasının içinde müziğe dokunamayan progressive ve post rock severleri bir saat de olsa rahatlatabilmek olan bu naçizene oluşumu kucaklayan güzel temennileriniz için teşekkürler. Yakında yine ruhunuza konuk olacağız. O zamana dek dinleyin keşfedin öğrenin ve paylaşın.